Loading...

dimecres, 30 de juny de 2010

VISITA GUIADA


El diumenge 27 de juny es va fer una visita guiada per conèixer les virtuts de plantes de ribera. La visita la feu Conxita Cortina.
Acabada la visita s'inaugurà l'exposició fotogràfica de PLANTES REMEIERES DE RIBERA.

SANT JOAN

El dia de Sant Joan, al matí, es va fer un taller on Rosa Paracolls ens ensenyà a fer essència de saüc.
Les activitats es van cloure al migdia amb un vermut preparat per Francesc Rovira, cuiner de Cal Xesc. No cal dir que va ser un acabament excel.lent.

LA COVA DE SANT JOAN

A la llum de la cova de Sant Joan es va poder veure l'espectacle de fusió musico-circerse protagonitzat per Eva Curtó i per Cercacirc.
Va resultar una vetllada màgica.

REVETLLA DE SANT JOAN


El dia 23 de juny, per celebrar la revetlla de sant joan es feu un sopar-tertúlia sobre EL COMTE ARNAU.

dilluns, 28 de juny de 2010

TALLER PER ELABORAR DENTIFRICI, DESODORANT I ELIXIR.




En el marc dels actes organitzats per Sant Joan, el dia 23 a la tarda, la sòcia Eva Colom ens va ensenyar com elaborar dentifrici, desodorant i elixir. Aquí us apuntem les receptes.
DENTIFRICI
iNGREDIENTS:
Aigua
un grapadet de mirra
sàlvia
menta
farigola
romaní
argila blanca o verda
essència de menta.
PREPARACIÓ
  1. Posar a bullir una mica més d'aigua de la que necessitem per omplir els pots que omplirem
  2. afegir-hi la mirra i que bulli 2 o 3 minuts.
  3. afegir-hi les herbes remeieres fresques i deixar-ho infusionar amb el foc apagat
  4. colar la infusió
  5. omplir parcialment els pots i anar-hi afegint l'argila fins aconseguir una pasta espessa.
  6. tirar-hi 5 o 6 gotes d'essència de menta o eucaliptus.

ELIXIR BUCAL DE MENTA

INGREDIENTS

  1. 4 culleradetes de cafè de romaní sec
  2. 2 culleradetes de menta seca
  3. mig litre d'aigua bullint
  4. una cullerada de tintura de mirra

PREPARACIÓ

  1. Bullir les herbes amb aigua
  2. deixar reposar durant deu minuts
  3. colar-ho i afegir-hi la tintura de mirra
  4. posar-ho en un pot de vidre i tapar-ho bé.

DESODORANT DE ROMANÍ

INGREDIENTS

  1. 4 culleradetes de romaní sec
  2. 100ml d'aigua
  3. 20 ml d'alcohol de 90º
  4. 10 gotes d'estracte d'hammamelis
  5. 5 gotes d'oli essèncial de llimona.

PREPARACIÓ

  1. A l'aigua bullida se li afegeix el romaní.
  2. es deixa reposar la barreja durant 10 minuts
  3. quan està freda s'hi afegeix l'alcohol i les gotes d'hamamelis i de llimona
  4. s'envasa en una ampolla de vidre amb difusor.

Es conserva durant un mes.




diumenge, 27 de juny de 2010

DIA DEL SOCI COL.LABORADOR


El dissabte 19 de juny es va fer una jornada de feina al jardí. Amb l'ajut de molts voluntaris i voluntàries es van arranjar bona part dels caminets. Es va estendre tela asfàltica i a sobre s'hi va posar grava. Esperem que d'aquesta manera no surtin tantes herbes pels camins.




dimecres, 16 de juny de 2010

ANEM AL RIU

Diumenge dia 13 un grup de socis varem anar a netejar un tram de riu Barruell a la zona de sota els Baus.

Aquesta activitat es va fer per participar en les jornades Anem al Riu que organitzen cada any, diferents associacions de la comarca.

El resultat fou positiu, ja que es van recollir moltissimes escombraries, inclosos dos bidons i una roda.

Fins aviat.









dilluns, 7 de juny de 2010

EL VERGEL DE LAS HADAS

Ahir varem anar a visitar El Vergel de las Hadas. Erem 18 socis (que no esta gens malament).

Ens va fer un dia una mica plujós, però la visita va ser molt interessant.

El què més ens va sorprendre va ser la personalitat d'Adalu i el montatge que juntament amb els seus tres fills i en Santi han realitzat sense practicament cap ajut en un indret de molt difícil accés.



Malgrat potser esperavem més informació sobre plantes i tipus de cultiu ecologic en Santi es va centrar més a explicar el seu projecte.