Loading...

dijous, 25 de juny de 2015

APERITIU DE SANT JOAN

Enguany el Sr Francesc Rovira de la Fonda Cal Xesc ens va preparar aquest deliciós aperitiu:
Sopa de bolet amb all i julivert.
Tàrtar de gamba, api, fonoll, poma i te fumat.
Tomàquet, menta i flor de malva.
Remolatxa, maionesa fumada i sajolida.
Ceviche de carbassó, préssec i coriandre.
Rossinyols, romesco i estragó.
Formatge, menta romana i anís verd.
Maduixetes, cava i saüc.

Beguda:
Esperit del Comte Arnau, segons una fórmula de principis del segle XXI.


Quin final de festa tan i tan agradable.

Per molts anys!!!!






TALLERS DE SANT JOAN.

El Sr Lluís Borrell va explicar-nos el procés de destil·lació de la SÀLVIA.
També va fer-nos aquests tallers:
VI DE SÀLVIA:
Escalfar un vi rosat i abans de que bulli afegir-hi dos grapats de fulles fresques i netes de sàlvia. Apagar el foc i mantenir el pot amb el vi  i la sàlvia tapat i després d'uns 15 minuts ja es pot filtrar i afegir-hi 1/2 vaset de sucre. Cal remenar-ho fins que el sucre es dissolgui. Pot servir-se fred o tebi.

SALS D'HERBES:
Vam preparar-nos potets de sal barrejada amb sàlvia, romani i farigola. Aquesta sal guanya en sabors amb el pas del temps.

SAQUETS D'HERBES AROMÀTIQUES:
Poden fer-se saquets amb qualsevol herba aromàtica. Cal posar l'herba assecada dins de bossetes de roba o, si no en tenim i no sabem cosir-les, podem fer servir bosses de filtres de te.

RENTAT BUCAL:
Cal una branqueta de fulles de menta, una de fulles de sàlvia, un clau d'olor i una tassa i mitja d'aigua. Cal fer una infusió amb tots els ingredients. Deixar-ho reposar fins que es refredi a temperatura ambient. Es pot fer el rentat tres vegades al dia.

A part d'aquest tallers ens en va proposar i d'altres com: loció per ennegrir pestanyes, loció per enfosquir el cabell....

Van ser unes activitats interessants i va resultar un matí profitós.




dimarts, 16 de juny de 2015

ACTIVITATS AL VOLTANT DE SANT JOAN '15

SANT JOAN 2015
23 DE JUNY al Centre Cívic de Gombrèn:
A les 8h del vespre
• AUDIOVISUAL a càrrec de Lluís Borrel : “Participació del Jardí Botànic de Gombrèn en el projecte de la Universitat de Viña del Mar per crear el primer Jardí Botànic de plantes medicinals iberoamericàa Hijuelas (Xile)”.
A les 9h, al mateix local
• 7è SOPAR ESPECTACLE AMB EL COMTE ARNAU DEL SEGLE XXI (Pep Palau). El menú serà: amanides,
embotits, truites, formatge, fruita. Per beure vi, aigua i refresc.
El preu serà de 10€ pels socis i 13 € pels no socis. Cal reservar plaça per telèfon o per mail.

A 2/4 d’11
CELEBRACIÓ DEL SOLSTICI A LA PLAÇA COMTE ARNAU.
Amb la participació del Comte Arnau i qui sap si amb alguna bruixa o fada.
Encesa de la cova, coca i vi (gentilesa de l’Ajuntament).
Música de Sant Joan a càrrec de THE TAFFANERS a la mateixa plaça i al voltant de la foguera.
24 DE JUNY. SANT JOAN.
A les 11 del matí, a la Plaça del Roser
• DESTIL.LACIÓ DE SÀLVIA i tallers amb aquesta planta a càrrec de Lluís Borrell.
A les 12 del migdia:
• TALLERS:
Rentat bucal contra el mal alè, loció per enfosquir els cabells, loció refrescant per pells greixoses, saquet d’herbes aromàtiques,
vi de sàlvia….
A les 13 h.
• APERITIU elaborat amb herbes per Francesc Rovira de Cal XESC.
El preu dels tallers i l’aperitiu és 8 € els socis i 15 € els no socis. Cal reservar plaça per telèfon o per mail.

Esperem la vostra participació.
Per contactar amb nosaltres
info@jardibotanic-‐gombren.cat  
el telèfon 649191188.